MATCH: AIK – Djurgården

 SPELTIPS: Under 2,5 mål

 SPELSTOPP: 15:00

 UNITS: 4/5

 SPELBOLAG: Unibet

 Odds

1,52
unibet logga
SPELA NU

När upplevde vi senast ett så ovisst och avgörande derby? Med nio omgångar kvar gästar serieledande Djurgården, som i förra omgången klev över MFF på bortaplan, tabelltvåan AIK som inte förlorat ett allsvenskt tvillingderby sen 2011. 

Med nio omgångar kvar att Allsvenskan verkar guldstriden handla om de två stockholmsrivalerna. Djurgården har imponerat under hela säsongen och stod senast, borta mot Malmö FF, för en stabil insats och vann också med 0-1. AIK har spenderat senaste veckan på Europa League-kvalet och kommer med säkerhet ha tempot från Celtic-matchen i kroppen – trots resultatet. Detta gör att vi garanterat har 90 intressanta minuter framför oss när bollen sparkas igång på Friends Arena. Vilket lag som går segrande denna gång är svårt att säga, även om 2,80 på Djurgården lockar.

Det vi vet är att endast två av lagens tio senaste möten slutat med mer än två mål. Stockholmsderbyn är gärna målsnåla, och med toppstriden i åtanke är det nog inget lag som kommer blotta sig bakåt. AIK är kända för att ha ett av Allsvenskan bästa försvar och Djurgården med kapten Danielson och en stekhet Tomi Vaio i täten är inte mycket sämre.

Oddset är lågt, men tryggt, och gör att vi har råd att höja insatsen. 1,52 på under 2,5 spelas med 3-4 units av 5 hos Unibet.

Speltips: Under 2,5 mål

Jag väljer att spela på att det blir under tre mål i matchen för att:

  • 8 av 10 derbyn slutar med mindre än tre mål

  • Båda lagen har starka och samspelta försvar

  • Matchen betyder oerhört mycket. Inget lag har råd att gå bort sig.

Rygga Under 2,5 mål hos Unibet!

Alla speltips på Fotbollsresultat.com är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Artikeln är skriven av:

Alexander Carlsson – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här