MATCH: IFK Göteborg – Hammarby

 SPELTIPS: Hammarby vinner

 SPELSTOPP: 19:00 10/9

 UNITS: 3/5

 SPELBOLAG: William Hill

 Odds

2.60
SPELA HÄR!

Allsvenskan är tillbaka efter landslagsuppehållet och direkt bjuds det på ett riktigt hett möte mellan IFK Göteborg och Hammarby. Det är ett IFK Göteborg som den senaste tiden varit rubrikernas lag med sparkad tränare och en avhoppad sportchef. Hur har spelartruppen klarat turbulensen kring klubben och hur kommer det gå nu när assisterande tränaren ska leda laget? 

För Hammarbys del har landslagsuppehållet varit ett tillfälle att träna på det som inte riktigt stämt under första delen av allsvenskan och försöka hitta tillbaka till det som gjorde laget så framgångsrikt under 2019.

Kollar man istället på hemmalaget IFK Göteborg så har landslagsuppehållet varit allt annat än lugnt. Först meddelades det att Poya Asbaghi fått sparken som tränare i klubben. Kort därefter valde sportchefen Kenneth Andersson att hoppa av sin position. Detta efter interna stridigheter där han ville ha kvar Poya men att ledningen och externa finansiärer ville ha bort Poya och därmed tyckte Andersson att han inte kunde sköta sitt jobb fullt ut och valde därför att hoppa av rollen.

IFK Göteborg har inte hittat någon ersättare till Poya och därför kommer matchen mot Hammarby att ledas av assisterade tränaren Ferran Sibila.

Den stora anledningen till varför Poya fick lämna var pågrund av den skrala poängskörden som IFK Göteborg har i allsvenskan, laget har inte vunnit en match på 13 omgångar och endast en hemmaseger under säsongen gör att laget ligger på en 12:e plats i tabellen endast 3 poäng ner till nedflyttningsplats.

Hur har spelarna i IFK Göteborg hanterat den senaste tidens turbulens i klubben? Kommer de komma ut starkare nu med en assisterande tränaren vid sidan? Jag är väldigt tveksam till detta och jag tror att Hammarby kommer vinna den här matchen.

Hammarby som spelade bländade fotboll under 2019 har inte kommit upp i samma kvalitet under årets säsong men visar stundtals upp den sprudlande offensiv som klubben besitter. Får Hammarby bara till spelet i offensiven så kommer de bli livsfarliga och jag tycker Hammarby även en vanlig dag har ett bättre lag än IFK Göteborg.

Så när Hammarby seger ger 2.60 så är det ett spel som jag kommer spela rakt av. Offensiven med Tankovic, Bojanic, Ludwigsson, Khalili, Kacaniklic och Paulinho när dessa spelare har en bra dag är det inte många lag i allsvenskan som kan stoppa Hammarby och ett IFK Göteborg helt ur form tror jag inte kommer lyckas med detta.

Speltips: Hammarby som vinnare

Jag väljer att spela på Hammarby som vinnare. Här är några orsaker till detta:

  • IFK Göteborg har 13 raka matcher utan seger i allsvenskan

  • IFK Göteborg har ingen tränare till den här matchen då Poya Asbaghi fått lämna och ännu är ingen ersättare klar. Assisterande tränaren kommer leda laget

  • IFK Göteborg har endast 1 seger på hemmaplan under årets säsong

Spela Hammarby som vinnare hos William Hill

Alla speltips på Fotbollsresultat.com är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här