MATCH: Malmö FF – IFK Norrköping

 SPELTIPS: IFK Norrköping vinner

 SPELSTOPP: 19:00 13/7

 UNITS: 3/5

 SPELBOLAG: Betsson

 Odds

2.95
SPELA HÄR!

Vilken match vi bjuds på under måndagskvällen. Allsvenskans dyraste och mest rutinerade trupp samt även mångas guldfavorit i form av hemmalaget Malmö FF mot allsvenskans överlägsna serieledare för tillfället IFK Norrköping. Det är som upplagt för en riktigt bra fotbollsmatch. 

Malmö FF var inför säsongen den stora guldfavoriten, med den truppen som Jon Dahl Tomasson förfogar över i MFF så ska de inte vara något annat heller. Det finns så otroligt mycket kvalitet i Malmö FF men laget har inte alls fått till de under inledningen av allsvenskan. Laget får slita hårt även mot tippade bottenlag och nu i veckan fick man ta semifinalen i svenska cupen mot Mjällby hela vägen till straffar innan MFF kunde avgöra. Något måste ändras för att Malmö FF ska komma upp på vinnarspåret igen där man nästan kör över sina motståndare som vi varit vana vid de senaste åren. Ola Toivonen skulle kunna vara en sådan injektion i laget som gör att de lyfter till nästa nivå.

IFK Norrköping å andra sidan har fullkomligt kört över allt motstånd som de ställts mot den här säsongen. De radar upp vinster och visar upp ett spel som är både offensivt, roligt och titta på men framförallt väldigt framgångsrikt. Redan efter 6 omgångar så leder de tabellen ganska överlägset och ner till Malmö FF på en åttonde plats är det redan sju poängs skillnad.

IFK Norrköping ser verkligen samspelta ut och alla spelare i laget njuter verkligen av att spela fotboll för tillfället, nu kommer även nytillskottet Linus Hallenius in i truppen för att ge än mer krydda i anfallsspelet. Fortsätter IFK Norrköping som de gjort i inledningen så är allt annat än att det blir guld till Peking i höst/vinter en skräll.

Så med IFK Norrköpings fina form och spelsätt som ser ut att sitta till 100 procent oavsett vilka de ställer ut på banan mot ett MFF som inte riktigt hittat sitt spel under Jon Dahls ledning, jag väljer att gå på en bortaseger i den här matchen även fast Malmö FF borta nog är den tuffaste matchen av alla att spela för ett allsvenskt lag.

Speltips: IFK Norrköping vinner matchen

Jag väljer att spela på IFK Norrköping som vinnare. Här är några orsaker till detta:

  • IFK Norrköping ser ruskigt starka ut

  • Malmö FF har inte helt hittat rätt i spelet med nya tränaren

  • Sead Haksabanovic i IFK Norrköping har varit helt fenomenal under inledningen av säsongen

Spela IFK Norrköping som vinnare hos Betsson

Alla speltips på Fotbollsresultat.com är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här