MATCH: BK Häcken – AIK

 SPELTIPS: BLGM

 SPELSTOPP: 19:00 22/7

 UNITS: 3/5

 SPELBOLAG: Betsson

 Odds

1.86
SPELA HÄR!

BK Häcken mot AIK, ett hemmalag som varit starka bakåt mot ett AIK som med sin nya man-man taktik inte riktigt satt spelet och tappat en del lätta mål bakåt. AIK måste gå framåt den här matchen då de redan halkat efter i tabellen och med en tredjedel av tabellen nu spelad så har AIK inte råd att förlora onödiga poäng.

BK Häcken å andra sidan har tagit sina poäng men helt nöjda ska de nog ändå inte vara då en del matcher där spelet inte varit fullt så bra har lätt till att de inte är bättre än en femte plats. Men klart bättre start från BK Häcken än från AIK i årets allsvenskan.

Det är två lag där tränarna känner varandra otroligt väl. Andreas Alm och Rikard Norling vet precis vart de har varandra och taktiskt sätt så är det inte mycket som talar för att någon av tränarna ska kunna överaska den andra. Den här matchen kommer mer handla om individuella prestationer från någon eller några spelare på planen.

Matcherna mellan lagen brukar vanligtvis vara underhållande med mycket målchanser och en hel del mål. Kollar man bakåt så har AIK även generellt haft hyfsat enkelt för BK Häcken på bortaplan.

Ett AIK som måste sätta sitt spel bättre och som inte har råd att förlora fler matcher mot ett BK Häcken som är starka framåt. En match där det kommer finnas mycket luckor att utnyttja för framförallt hemmalaget. Men får AIK till sitt man-man spel så kommer de kunna skaka Häckens försvar som när de ställs på prov varit lite svajiga under säsongen.

Speltips: Båda lagen gör mål

Jag väljer att spela att båda lagen gör mål. Här är några orsaker till detta:

  • Matcherna mellan lagen brukar innehålla mål åt båda hållen

  • Häcken gör mycket mål och AIK har inte satt sin defensiv till 100%

  • AIK har inte råd att tappa många fler poäng om de vill vara med i toppen av tabellen framöver

Spela BLGM hos Betsson

Alla speltips på Fotbollsresultat.com är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här