MATCH: Napoli – Real Sociedad

 SPELTIPS: Napoli vinner

 SPELSTOPP: 18:55 10/12

 UNITS: 3/5

 SPELBOLAG: Bet365

 Odds

2.00
SPELA HÄR!

Sista omgången av Europa League-gruppspelet är här och för Napoli och Real Sociedad är det en slutspelsplats som ligger i potten. Napoli behöver ta minst en poäng, medan Real Sociedad sannolikt är i behov av alla tre.

Snart är Europa Leagues gruppspel till ända. Napoli och Real Sociedad utgör Grupp F tillsammans med AZ Alkmaar och kroatiska Rijeka. Inför den sista omgången ser tabellen ut så här:

  1. Napoli, 10 p
  2. Real Sociedad, 8 p
  3. AZ Alkmaar, 8 p
  4. Rijeka, 1 p

Sett till tabellen ovan så blir matchen mellan Napoli och Real Sociedad livsviktig för lagens fortsättning i turneringen, om AZ gör sitt jobb och slår Rijeka på bortaplan. Om så blir fallet, så kan matchen i Neapel bli en svängande sådan, då man förmodar att de båda lagen har stenkoll på resultatet i Kroatien.

Napoli har sedan klubblegendaren Diego Maradonas bortgång vunnit tre matcher med övertygande resultat och spelat en oavgjord match och Gennaro Gattuso ser ut att ha fått fart på sitt lag med Lorenzo Insigne i spetsen.

Real Sociedad å sin sida har trots sin imponerande ligaposition inte imponerat på slutet. Man har under sina senaste fyra matcherna spelat oavgjort samtliga matcher, senast 0-0 mot Deportivo Alaves i ligan och matchen innan dess 2-2 hemma mot Rijeka i EL.

En anledning till en nedåtgående form för ”La Real” kan vara den skadelista som laget bär på. Bland annat lagkaptenen och fixstjärnan Mikel Oyarzabal är borta en kortare tid, detsamma gäller spelgeniet David Silva. Senast mot Alaves fick Real Sociedad ställa ett ungt lag på banan och man har inte riktigt fått det att stämma.

Känslan är att Napolis rutin och smartness kommer ta italienarna längre i denna match och vara tungan på vågen i en förmodad målsnål match. Senast lagen möttes i Spanien vann Napoli med 0-1.

Med ovanstående faktorer väljer jag att spela Napoli som vinnare till 2.00 gånger pengarna hos Bet365.

Speltips: Napoli som vinnare

Jag väljer att spela på Napoli som vinnare. Här är några orsaker till detta:

  • Napolis högform.

  • Real Sociedads sviktande form.

  • Napolis rutin.

Spela Napoli som vinnare hos Bet365

Alla speltips på Fotbollsresultat.com är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Artikeln är skriven av:

Hampus Kjellberg – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här