MATCH: Celtic – Milan

 SPELTIPS: Milan vinner matchen

 SPELSTOPP: 21:00 22/10

 UNITS: 3/5

 SPELBOLAG: Smarkets

 Odds

1.79
SPELA HÄR!

Första omgången av Europa League ska spelas och hemmalaget Celtic som misslyckades att ta sig till Champions League efter kvalförlusten mot Ungerska Ferencvaros ställs mot tufft motstånd i premiären när italienska storlaget Milan kommer på besök. 

Det är ett Milan som är inne i en ruskigt fin form. Laget har inte förlorat sedan i mars i år och har på lagets 20 senaste matcher 16 vinster. En bidragande orsak till denna formen har svenske Zlatan Ibrahimovic. Zlatan har verkligen lyft laget med sin närvaro och spel på planen. I lagets senaste match i ligan var det Zlatan som på egen hand såg till att Milan vann med 2-1 mot stadsrivalen Inter.

Till den här matchen kommer troligtvis Milan att vila ett par spelare och rotera i truppen, men till skillnad från senaste säsongerna så har Milan en helt annan bredd i truppen till i år vilket gör att även avbytare och rotationsspelare gör skillnad på planen.

För Celtics del har det som vanligt i ligan varit idel vinster fram tills man skulle ta sig in Rangers i ett glasgow derby. Där stod man för väldigt blek insats och förlorade med 2-0.

Celtic dras även med en del skadebekymmer på viktiga spelare samt att flera i laget tidigare testats positivt för covid-19 och fortfarande inte är i matchform eller uttagningsbara på grund av sjukdomen.

Så ett sargat Celtic inför tomma läktare mot ett Milan i högform, här tror jag Milan kommer vara numret förstora och vinna matchen. Kanske är det Zlatan som återigen kliver fram och gör avgörandet för bortalaget? Taggad verkar Zlatan också vara inför den här matchen då han under veckan gått ut i intervjuer och sagt att Celtics hemmaarena är en av hans favoritarenor att spela på.

Speltips: Milan vinner matchen

Jag väljer att spela på Milan som vinnare. Här är några orsaker till detta:

  • Milan är verkligen inne i en bra form, 16 vinster och ingen förlust senaste 20 matcherna!

  • Celtic såg riktigt bleka ut i derbyt mot Rangers i helgen

  • Hemmalaget dras med både skador och en hel del frågetecken på spelare till den här matchen

Spela Milan som vinnare hos Smarkets

Alla speltips på Fotbollsresultat.com är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här