MATCH: Hammarby – Lech Poznan

 SPELTIPS: Hammarby vinner

 SPELSTOPP: 19:00 16/9

 UNITS: 3/5

 SPELBOLAG: CampoBet

 Odds

2.42
SPELA HÄR!

Hammarby kliver återigen in i Europa League-kvalet efter att man i första omgången städade av ungerska Puskas Akademia med 3-0 väntar nu ett tuffare motstånd i form av polska Lech Poznan. Det är dock ett försvagat Poznan som kommer till Stockholm och det är inte ett lag som vanligtvis brukar spela på konstgräs. Jag säger fördel Hammarby att gå vidare i den här matchen!

Det är två lag som ställs mot varandra som har svajiga resultat den senaste tiden. Hammarby har tappat onödiga poäng i allsvenskan när laget har sett ut att gå mot tre poäng. För Lech Poznan har den polska ligan nyligen startat upp och det har blivit 1 förlust och 1 oavgjord match för Poznan som slutade på en andraplats i polska ligan förra säsongen.

Jag skulle säga att det är två jämnbördiga lag som lottades mot varandra. Den polska ligan är generellt sätt rankad sämre än allsvenskan men har likt många andra europeiska länder ett glapp mellan de större klubbarna och de mindre som inte riktigt allsvenskan har. Lech Poznan tillhör det segmentet med lite större klubbar inom den polska fotbollen.

Jämför man Hammarby med Lech Poznan så skulle jag säga att de är två jämnbördiga lag som möts där offensiv kvalitet är det som utmärker båda lagen. Fördelarna för Hammarby i den här matchen är att dels är matchen på hemmaplan, den spelas på konstgräs vilket Lech inte är vana vid och Hammarby är mitt uppe i sin säsong medans Lech precis inlett sin.

En annan fördel som Hammarby har är att Lech precis har tappat två viktiga spelare till utlandet. Det handlar om backen Robert Gumny som de sålt till tyska Augsburg och mittfältaren Kamil Jozwiak som lämnat för engelska Derby. Två spelare som varit givna i Lech Poznan som de nu måste ersätta och som de ännu inte hunnit göra.

Hammarby har en del frågetecken kring en del spelare offensiva spelare som är osäkra till spel. Men just offensivt är Hammarby otroligt breda och har ersättare som kan gå in och leverera.

Jag tror det kommer bli en jämn match där Hammarby kommer dra det längsta strået och ta sig vidare ytterligare en omgång i Europa League. Hemmalaget får dock se upp för svenske Mikael Ishak som spelar i Lech Poznan han stod för 2 av lagets 3 mål i segern mot lettiska Valmiera i första kvalomgången

Speltips: Hammarby som vinnare

Jag väljer att spela på Hammarby som vinnare. Här är några orsaker till detta:

  • Hammarby har fördelen av hemmaplan och konstgräs

  • Lech Poznan har inte inlett säsongen övertygande

  • Lech Poznan har i dagarna tappat två viktiga spelare till Bundesliga och Championship utan att hitta ersättare till dessa två spelare

Spela Hammarby som vinnare hos Campobet

Alla speltips på Fotbollsresultat.com är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här