MATCH: Djurgårdens IF – CFR Cluj

 SPELTIPS: CFR Cluj vinner matchen

 SPELSTOPP: 19:00 24/9

 UNITS: 3/5

 SPELBOLAG: Campobet

 Odds 

2.04
SPELA HÄR!

Europa League-kvalet rullar vidare och nu när vi kommit till kvalomgång tre så är det endast två av fyra svenska lag kvar i kvalet. Djurgården är ett av dessa lag och de ska spela på hemmaplan mot rumänska Cluj. En otroligt tuff match där jag dessvärre inte tror Djurgården kommer ha någon chans. 

Djurgården gjorde en riktigt dålig insats i senaste kvalomgången i Europa League. Laget vann knappt mot FC Europa från Gibraltar med 2-1, då missade Europa en straff och Djurgården fick även de en straff som blev mål. Men matchbilden var jämn och Djurgården visade verkligen inte upp något imponerade spel. Nu väntar ett helt annat motstånd när Cluj kommer besök.

Den rumänska storklubben som är vana vid Europaspel och så sent som förra året tog sig vidare till Europa League slutspelet efter att ha kommit två i sin grupp före lag som Lazio och Rennes. I slutspelet åkte Cluj sedan ut på bortamål efter att ha spelat lika i båda matcherna mot Sevilla. 1-1 och 0-0 men fick lämna Europa League på grund av bortamålsregeln. Sevilla gick sedan och vann hela turneringen så Cluj är verkligen ett lag på bra europeisk nivå.

Cluj har även börjat den här säsongen på ett imponerade sätt. Fem segrar och ett oavgjort resultat har de blivit för Cluj i ligans första sex omgångar. Laget har även fått behålla många av sina stjärnspelare från förra året.

Så dessvärre för svensk del så är Cluj ett för starkt lag än Djurgården. Det som skulle kunna vara till Djurgårdens fördel är att matchen spelas i Stockholm på konstgräs, men inte ens detta tror jag kommer hjälpa Djurgården som saknar flera spelare till den här matchen. Framförallt saknas Erik Berg och även Jesper Nyholm i backlinjen vilket gör att försvaret är väldigt tunt.

Speltips: Cluj som vinnare

Jag väljer att spela på Cluj som vinnare. Här är några orsaker till detta:

  • Djurgården saknar flera spelare där ibland Erik Berg i backlinjen

  • Djurgårdens spel i Europa har verkligen inte imponerat

  • Cluj är ett bättre lag rakt igenom, var så när att gå vidare i CL-kvalet men åkte ut på straffar mot Dinamo Zagreb. Var förra säsongen i Europa League gruppspel

Spela Cluj som vinnare hos Campobet

Regler & Villkor gäller!

Alla speltips på Fotbollsresultat.com är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här