Foto: Bildbyrån

Malmö har hittills överraskat stort i Europa League med två vinster mot Besiktas, endast sex insläppta och en andraplats i gruppen efter Genk. Nu ställs man mot Premier League-sexan och vinnaren av Grupp L – Chelsea FC. Londonlaget ska i vanliga fall inte ha några problem på Malmö Stadion, så frågan är: Kan Malmö hålla siffrorna under 4-0?

Match: Malmö FF – Chelsea FC (UEFA Europa League) | Speltips: Under 3.5 mål | Odds: 1.50 | Units: 2/5 | Spelbolag: Betsson | Spelstopp: 21.00

Även om Chelsea hittills är obesegrade i Europa League bör självförtroendet vara något stukat för tillfället efter 6-0 förlusten mot Manchester City i lördags. Frågan är också hur hårt framåt vill gå med tanke på att returen hemma på Stamford Bridge väntar nästa vecka. Innan dess ställs man dessutom mot Manchester United på måndag där chansen finns att gå om United i tabellen, och samtidigt hänga med i toppstriden. Med ett matchande av den karaktären kommer Maurizio Sarri behöva ta ställning till hur man på bästa sätt konserverar energin utan att för den delen schabbla till det mot den svenska tabelltrean. För att inte tappa ansiktet ute i Europa är min gissning att Chealsea kommer gå för vinst på torsdag (vad annars), men en storvinst finns det nog inte planer på. Chelsea kan gott och väl göra två och tre mål, mer tror jag faktiskt inte dom är intresserade av med just nämnda förutsättningar i åtanke.

Samtidigt har Malmö har varit starka på hemmaplan under gruppspelet. Tre insläppta på tre matcher, vilket gör att Chelseas offensiva bortafacit med fyra mål på tre matcher inte skrämmer nu när linan ligger så pass högt. Visst finns chansen att Malmö lyckas kriga in ett mål med ett fullsatt Malmö Stadion i ryggen, men hur troligt är det egentligen?

Speltips: Under 3,5 mål i matchen

Jag väljer att spela på att det blir under 3,5 mål i matchen. Här är några orsaker till detta:

  • Chelsea har ett tufft schema och kan spara krutet inför returmatchen i London
  • Malmö kommer få det tufft att göra mål, vilket gör att bördan ligger på ett Chelsea som troligtvis inte är intresserade av att riskera någonting
  • Malmö har under Europa League varit starka defensivt hemma på Malmö Stadion
Rygga Under (3.5) till 1.50 hos Betsson!

Alla speltips på vmhockey.se är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.