MATCH: Ajax – Liverpool

 SPELTIPS: 1X

 SPELSTOPP: 21:00 20/10

 UNITS: 2/5

 SPELBOLAG: William Hill

    Odds        

2.23
SPELA HÄR!

Premiäromgång för Champions League 20/21. Ajax ska ta emot ett skadedrabbat Liverpool som lite sladdat ur kurs vad gäller spelet och det ser inte alls lika bra ut som det gjorde för några månader sedan. Nu kommer man till Amsterdam utan sin stjärnback och första målvakt, slagläge för Ajax! 

I stort sett allt de senaste dagarna kring Liverpool har handlat Virgil Van Dijk. Mittbacken som i helgens derby mot Everton åkte på en ful tackling av Evertons målvakt och riskerar nu att missa hela säsongen. Ett enormt tapp för Liverpool då han varit grundbulten i Klopps försvarspel. Även förstemålvakten Alisson är skadad och missar premiäromgången i Champions League.

Ajax kommer till matchen med ett skadefritt lag som inlett säsongen piggt, speciellt på hemmaplan. Lagets tre inledande hemmamatcher i ligan har slutat med tre raka vinster och en målskillnad på 10-2 till Ajax favör.

Faktum är att Ajax endast förlorat tre matcher och spelat en oavgjord på hemmaplan om man kollar tillbaka 1 år i tiden, resten har varit segrar.

Nu ställs man mot Liverpool i ett ypperligt läge för att kunna få med sig åtminstone en poäng på hemmaplan. Liverpool har svajat ordentligt den senaste tiden där förlusten mot Aston Villa med hela 7-2 är lågvattenmärket för Liverpools insatser de senaste veckorna.

Det återstår att se hur mycket Liverpools spel påverkas av att försvarsgeneralen Virgil Van Dijk nu är borta men en sak som är säkert är att det är laget tappar en av världens bästa mittbackar vilket såklart är kännbart för vilket lag som helst.

Jag är säker på att Ajax som är kända för sin offensiva fotboll kommer kunna skapa oreda i Liverpool försvaret och förvaltar de bara sina lägen korrekt och inte låter Liverpools otroligt starka offensiv ha för mycket boll så finns det goda möjligheter att Ajax ska kunna få med sig ett bra resultat i den här matchen.

Speltips: 1X i matchen

Jag väljer att spela på 1X i matchen. Här är några orsaker till detta:

  • Ajax är starka på hemmaplan, endast 1 förlust har det blivit under 2020.

  • Liverpool dras med flera skador och framförallt saknas Virgil Van Dijk

  • Liverpool är inne i en svag period där laget släpper till enkla mål bakåt

Spela 1X i matchen hos William Hill

Alla speltips på Fotbollsresultat.com är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här