MATCH: FC Midtjylland – Ajax

 SPELTIPS: 1X

 SPELSTOPP: 21:00 3/11

 UNITS: 3/5

 SPELBOLAG: Betsson

 Odds

2.04
SPELA HÄR!

Tredje omgången i Champions League rullar in och danska Midtjylland ska ta emot nederländska giganterna Ajax. Det är ett skadeskjutet Ajax som reser till Danmark efter att flera i truppen drabbats av covid-19. Hela 11 spelare i klubben har testats positivt och Ajax reser till Danmark med endast 17 spelare.  

Hemmalaget Midtjylland har inlett det här Champions League äventyret med två förluster och 0-6 i målstatistiken och laget kommer även från en tung förlust i ligan mot Nordstjelland med 4-1. Inte mycket inför hade talat för att hemmalaget skulle kunna rå på Ajax i den här matchen, men så kom corona och spelplanen blev en helt annan.

Flera av Ajaxs stjärnspelare har testats positivt för Covid-19 och kommer därmed att missa matchen, det är flera ordinarie startspelare som inte kommer att finnas på med på planen i den här matchen och även om Ajax på pappret har ett bättre lag så kommer det garanterat ställa till det för bortalaget.

Båda Ajaxs målvakter har testats positivt för Covid-19 och missar matchen och därmed kommer 20-åriga Kjell Scherpen vara den enda målvakten som finns att tillgå för Ajax. Scherpen är vanligtvis tredjemålvakt och spelar i reservlaget och matchen mot Midtjylland blir hans första framträdande i en tävlingsmatch med A-laget. Skulle Scherpen bli skadad eller utvisad så kommer alltså Ajax tränare att behöva sätta in en utespelare i målet.

Även om Ajax med ett stort manfall har ett bättre lag än Midtjylland så är uppladdningen allt annat än optimal för bortalaget och är det någon gång Midtjylland ska ha en chans att plocka poäng i den här gruppen så är det i denna matchen.

Så när man får oddset 2.04 på att Midtjylland vinner eller att matchen slutar oavgjort tycker jag det är ett riktigt intressant spel. Absolut Ajax ska en vanlig dag klara av att vinna även utan flera av sina stjärnspelare. Men jag tror uppladdningen och att laget saknar så pass många spelare samtidigt kommer påverka bortalaget enorm. Så spelar bara Midtjylland sina kort rätt så kan man mycket väl få med sig alla tre poängen i den här matchen. Men jag väljer att gardera upp mig och tar därmed även med kryss i matchen.

Speltips: 1X

Jag väljer att spela på 1X i matchen. Här är några orsaker till detta:

  • Ajax saknar flera spelare i truppen efter covid-19 utbrott i klubben

  • Ajax reser till matchen med endast 17 spelare tillgängliga

  • Ajax kommer till matchen utan sina två målvakter och unge Kjell Scherpen kommer få vakta målet i sin första tävlingsmatch i A-laget

Spela 1X i matchen hos Betsson

Regler & Villkor gäller!

Alla speltips på Fotbollsresultat.com är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här