MATCH: Sevilla – AS Roma

 SPELTIPS: Under 2.5 mål i matchen

 SPELSTOPP: 18:55 6/8

 UNITS: 3/5

 SPELBOLAG: Betsson

 Odds

1.88
SPELA HÄR!

Europa league är tillbaka och äntligen kan mötet mellan de två storklubbarna Sevilla och Roma spelas. Lagens första match i det tänkta dubbelmötet skulle spelas dagarna efter coronaviruset slog till med full fart och satte stora delar av världen i lockdown. Så nu får de två lagen tillslut möta varandra i ett annorlunda upplägg. Istället för dubbelmöte blir det ett enkelmöte på neutral mark i Tyskland och staden Duisburg. 

Så hur kommer spelarna hantera spel på neutral mark och inför tomma läktare där de är helt isolerade på sina respektive hotel utan att få ha kontakt med omvärlden. De har förvisso spelat ligamatcher i sina respektive länder inför tomma läktare men att åka till ett annat land i dessa tider och behöva tillbringa tid i ”karantän” på hotell för att inte riskera att träffa andra människor tror jag kommer sätta sig på psyket hos en del spelare när de väl kliver ut på planen.

Det är annars två relativt olika lag sätt till deras spelstilar som ställs mot varandra. Offensivt lagda Roma mot defensiva Sevilla. Roma har verkligen exploderat de senaste matcherna och under lagets fem senaste matcher har de skickat in 16 mål framåt. Kollar man på motståndarna Sevilla så är det tvärtom, målsnåla tillställningar med en ramstark defensiv och en offensiv som inte riktigt sitter. Endast tre av lagens elva matcher sedan återstarten av la liga har slutat med tre mål eller mer.

Riskabelt att spela underspel i en match där ena laget verkligen hittat målformen? I ett möte där båda lagen måste gå för det? Mitt enkla svar är nej. Även fast det handlar om en match där vinna betyder avancemang och förlorar man så är det adjö till europa för den här gången. Så tror jag det kommer bli en riktigt tight och jämn match där Sevillas defensiv kommer ställa till det för Roma och att Sevillas offensiva spel inte kommer rosa marknaden allt för mycket.

Spelbolagen tror på mål det kan man se på oddsen som är väldigt låga vad gäller målspelet men jag tror de kan vara fel ute på detta. En match på neutral plan där två så olika spelstilar ska ställas mot varandra. Matchen kan lika gärna sluta 0-0 i mina ögon.

Speltips: Under 2.5 mål i matchen

Jag väljer att spela på Under 2.5 mål i matchen. Här är några orsaker till detta:

  • Sevillas defensiv ser ruskigt stabil ut

  • Spel på neutral plan hur kommer detta påverka spelarna?

  • Två jämna lag så räkna med tight spel och kamp på planen

Spela Under 2.5 mål i matchen hos Betsson

Alla speltips på Fotbollsresultat.com är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här