Foto: Bildbyrån

Det har ryktats om en återkomst till Milan i ett flertal år nu. Zlatan Ibrahimovic har tydligt uttryckt sin kärlek för klubben och hur väl han tidigare trivdes i staden. Och nu börjar det närma sig ett nytt kontrakt med de rödsvarta. Enligt ANSA och Gazzetta dello Sport kan svensken fullborda sin övergång till Milano-klubben innan årsskiftet.

Han skulle minst sagt vara en förstärkning. AC Milan går nämligen riktigt uselt i italienska Serie A och den senaste matchen blev en liten summering av Rossoneris dystra period. Man åkte på en rejäl förlust mot Atalanta i söndags – och det var inte vilken förlust som helst. Siffrorna skrevs till 5-0 och var klubbens största nederlaget på 21 år. Därmed hade en Zlatan Ibrahimovic i truppen inte varit fel just nu.

Och den övergången kan mycket väl komma att bli verklighet ganska snart. Enligt hemsidan ANSA är den långe svensken på väg att skriva på ett kontrakt väldigt snart. Han ska ha accepterat det presenterade budet och kommer i sådana fall att återvända till Serie A. Detta meddelades under gårdagen (läs måndag).

Fler detaljer idag

Under tisdagen rapporterar dessutom Gazzetta dello Sport att klubben och 38-åringen inte bara har enats om ett kontrakt men diskuterar även en speciell överenskommelse. Det senare ska handla om att man erbjudit spelaren det kontrakt han önskat, för att möta hans krav, vilket är ett avtal som sträcker sig fram till juni 2021 – samtidigt som man vill ha någonting tillbaka. Motkravet är nämligen att anfallaren ska ansluta till truppen senast dagen före nyårsafton, den 30 december. Det återstår att se om Ibrahimovic går med på detta och om han i slutändan hamnar i AC Milan.

Milan ligger just nu på elfteplats i tabellen. Nästa match spelas mot Sampdoria, den 6 januari, en match som mycket väl skulle kunna bli Zlatans första.

Artikeln är skriven av:

Gabriel Melke – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här