Foto: Bildbyrån

Dejan Kulusevski har uträttat stordåd i Serie A och Parma den här säsongen. Svensken har varit involverad i en hel del av Parmas mål och ser nu ut att vara på väg bort. Bland annat Sky uppger att den offensiva mittfältaren är nära att skriva på för giganten Juventus.

Dejan Kulusevski har minst sagt varit en framstående pjäs i tränare Roberto D’Aversas lagbygge. Däremot ägs svensken inte av Parma, utan är endast utlånad från Bergamo-klubben Atalanta. Och nu kan Parmas guldklimp vara förlorad.

Nu uppger nämligen Sky att svensken, i dagsläget med nummer 44 på ryggen, är på väg att skriva under ett kontrakt med den italienska storklubben Juventus. Enligt uppgifterna är en övergång väldigt nära. Fler detaljer kring affären är att det handlar om en övergångssumma på 30 miljoner euro. Dessutom ska ”den gamla damen” ha erbjudit Atalanta tio miljoner ytterligare i diverse bonusar.

En annan stor aktör i den mediala världen i Italien, Gazzetta dello Sport, följer upp ryktet och går på samma spår. Däremot menar den italienska tidningen att det totalt handlar om 50 miljoner euro, varav 35 i en direkt övergångssumma och 15 i bonusar.

Ryktet får dessutom en extra krydda, då den ansedda journalisten Nicoló Schira går in på individuella detaljer i dealen. Han låter meddela att spelaren, med en historia i Brommapojkarna, har kommit överens med Bianconeri om det personliga kontraktet. Lönen ska ha landat på tre miljoner euro och sträcker sig fram till 2024.

Dejan Kulusevski har som sagt tagit Serie A med storm och det syns även när man kikar på statistiken. Han har nämligen mäktat med att sätta fyra bollar i nät och har spelat fram till sju mål.

Parma ligger just nu på en imponerande sjundeplats i tabellen.

Artikeln är skriven av:

Gabriel Melke – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här